BiH

Ognjenu Tadiću protivkandidati njegov vozač i tjelohranitelj

Ognjenu Tadiću protivkandidati njegov vozač i tjelohranitelj
Ognjenu Tadiću protivkandidati njegov vozač i tjelohranitelj

ISTOČNO SARAJEVO - SDS će ući u izborne anale jer na predstojeće izbore izlazi sa 3 kandidata za predsjednika RS, a osim Ognjena Tadića kojeg je zvanično nominovao, za istu poziciju se bore i članovi te stranke Mladen Nešković i Vladan Marković iz Istočnog Sarajeva!

Da situacija bude još  bizarnija Nešković je Tadićev lični vozač, a Marković je kao tjelohranitelj pratio Tadića i poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Darka Babalja, objavio je Glas Srpske.

Koliko su osbiljni Nešković i Marković, koji su se prijavili kao nezavisni kandidati, govori činjenica da nemaju gotovo nikakvih samostalnih aktivnosti u predizbornoj kampanji, a birači ih mogu vidjeti samo na tribinama u pratnji Tadića i ostalih funkcionera SDS-a. Iako se kampanja zahuktava još niko nije vidio ni jedan plakat sa njihovim likovima, niti bilo kakav propagandni materijal.

Izvor "Glasa Srpske" iz Saveza za promjene, u kojem je SDS najveća stranka, kazao je da je cilj da se ta stranka kandidaturom Neškovića i Markovića dočepa što više mjesta u biračkim odborima kako bi mogli vršiti manipulacije u korist Tadića. Članovi biračkih odbora imaju presudnu ulogu na biralištima, jer neposredno rukovode biračkim mjestom, brinu se da sve bude po pravilima i evidentiraju rezultate glasanja.

"Novac i potpise, koji su neophodni za prijavu kandidature kod Centralne izborne komisije (CIK) BiH, Neškoviću i Markoviću obezbijedio je SDS. Nije isključeno da se poklapa veliki broj imena na spiskovima potpisa kod sva tri kandidata SDS-a. Vjerovatno se u CIK-u nisu previše bavili time pa je kandidatura ovjerena",  rekao je izvor Glas Srpske.

Ova afera baca ozbiljnu sumnju na legitimitet izbora na biračkim mjestima, koja će gradske i opštinske komisije popunjavati po osnovu prava koje su svojom kanidaturom ostvarili Nešković i Marković...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije