BiH

Ojačana ekonomska i politička pozicija RS

Ojačana ekonomska i politička pozicija RS
Ojačana ekonomska i politička pozicija RS

BANJALUKA - Nakon posjete Milorada Dodika, predsjednika RS, Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, ojačana je politička i ekonomska pozicija RS.

Dodik je tokom posjete razgovarao sa Vladimirom Putinom, predsjednikom Ruske Federacije, o političkoj i ekonomskoj situaciji u RS i BiH, a posebno je bilo riječi o izgradnji gasovoda "Južni tok". Dodik je tokom posjete večerao sa Putinom, predsjednikom najveće države na svijetu.

Takođe, tokom posjete Sankt Peterburgu Dodik je sa predsjednikom Upravnog odbora ruske kompanije "Gasprom" Aleksejom Milerom dogovorio stavove o nacrtu sporazuma između RS i ovog preduzeća kojim je zagarantovana isporuka gasa za RS putem gasovoda "Južni tok".

"Dodik pravi kapitalne korake. Nesumnjivo je da ćemo izgradnjom 'Južnog toga' ojačati i ekonomsku i političku poziciju RS jer samo po osnovu taksi za gas RS bi trebalo da pripadne oko 150 do 200 miliona KM, a da ne govorimo o energetskoj stabilnosti koja proizilazi iz toga", kazao je nedavno Dušan Bogdanović, stručnjak za naftno i gasno tržište.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije