BiH

Okončano današnje zasjedanje NS RS, sutra nastavak

Okončano današnje zasjedanje NS RS, sutra nastavak
Foto: Jelena Đurđević | Okončano današnje zasjedanje NS RS, sutra nastavak

BANJALUKA - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena sutra poslaničkom raspravom o Prijedlogu dnevnog reda.

Vlada Srpske zatražila je da po hitnom postupku u dnevni red budu uvršteni Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama. 

Zatraženo je da po hitnom posptupku budu uvršteni Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o naknadama za korišćenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci za dodatno finansiranje po projektu izgrdanje auto-puta Banjaluka-Doboj. 

Vlada je zatražila da po hitnom postupku budu uvršteni i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci i Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj po projektu restrukturisanja "Željeznica Srpske" i Prijedlog odluke o iznosu garancije koju može izdati Republika Srpska u ovoj godini. 

Na predloženom dnevnom redu 23. redovne sjednice su Prijedlog zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju. 

Poslanici bi trebalo da razmatraju Prijedlog zakona o gasu, Prijedlog zakona o stranim ulaganjima i Prijedlog zakona o banjama. 

Na predloženom dnevnom redu su Prijedlog zakona o hemikalijama, Nacrt zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Republike Srpske i Nacrt zakona o zaštiti žrtava ratne torture. 

Sa predloženog dnevog reda povučeni su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara, Nacrt zakona o zaštiti zdravlja stanovništva od duvanskih i ostalih proizvoda za pušenje i Nacrt zakona o izmjenama i dopuni zakona o studentskom organizovanju. 

Povučeni su i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o duvanu, te Nacrt strategije zaštite zdravlja stanovništva od duvanskih i ostalih proizvoda za pušenje od 2018. do 2023. godine. 

Sjednica Narodne skupštine biće nastavljena u 10.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije