BiH

Opozicija: Pokrenućemo smjenu Čubrilovića i Aćića

Opozicija: Pokrenućemo smjenu Čubrilovića i Aćića
Foto: Velibor Tripić | Opozicija: Pokrenućemo smjenu Čubrilovića i Aćića

BANJALUKA – Opozicija će pokrenuti inicijativu za smjenu predsjednika NS RS, Nedeljka Čubrilovića i generalnog sekretara, Marka K. Aćića.

Rekao je ovo Dragan Čavić, poslanik i predsjednik NDP-a, ističući da su njih dvojica u funkciji podsticanja nezakonitosti.

Čavić je rekao da je danas prekršen čitav niz zakona i tjeranje poslanika sa sjednice da po svaku cijenu spriječe raspravu o revizorskom izvještaju.

"Danas su suspendovali ustavnopravni poredak", rekao je Čavić i dodao da se opozicija neće vratiti u skupštinu dok se ovo ne ispravi.

Opozicioni lideri obratili su se medijima nakon što je na drugom spratu u maloj skupštinskoj sali nastavljen rad parlamenta bez njihovog prisustva.

"Dužan sam zajedno sa svojim prijateljima da vas obavijestim da je u ovom parlamentu definitivno prestao da važi svaki demokratski oblik saradnje ljudi koji treba da brane Ustav RS," rekao je Vukota Govedarica, poslanik i predsjednik SDS-a.

Govedarica je pitao da li je iko vidio da je NS RS na prijedlog pred Čubrilovića nama izrekla mjeru udaljavanja sa sjednice?

"Naravno da nije jer se parlament o tome nije izjasnio", rekao je Govedarica.

Govedarica je upitao kako niko nije pozvao potpredsjednika NS RS, Sonju Karadžić Jovićević da uđe na sjednicu.

"Ovo je bezakonje, zloupotrijebili su MUP RS", zaključio je Govedarica.

Branislav Borenović, poslanik i predsjednik PDP-a, istakao je da se ovim pokazuje da je vladajuća koalicija potpuno odustala od bilo kakvih demokratskih principa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije