BiH

Opozicija optužuje vlast za političku korupciju

Opozicija optužuje vlast za političku korupciju
Opozicija optužuje vlast za političku korupciju

BANJALUKA - Nakon što je na sjednici Narodne skupštine RS uspostavljena nova parlamentarna većina oko koalicije SNSD-DNS-SP sa ukupno 44 narodna poslanika, opozicioni predstavnici i dalje optužuju vlast da je na djelu politička korupcija.

Predstavnici opozicionih partija, naime, smatraju da su poslanici Vojin Mitrović i Ilija Stevančević prešli iz redova Saveza za promjene i pridružili se većini okupljenoj oko SNSD-a.

Milorad Dodik, predsjednik RS, kasno je sinoć rekao da je Stevančević častan i pošten čovjek koji je podržao blok oko SNSD-a nakon što mu je obećano da će biti povećane penzije.

Dodao je da "Draganu Čaviću niko nije kriv što je u svoju stranku primio čovjeka koji je prethodno bio predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini".

I sam Mitrović je danas odbacio tvrdnje da je uključen u formiranje buduće Vlade, kao i da je tražio bilo kakve uslove, novac, privilegije ili ustupke SNSD-a.

"Ja sam samo rekao da ću se boriti i tražiti koliko bude u mojoj mogućnosti da Bijeljina dobije Ministarstvo poljoprivrede. Ja nikad nisam vodio razgovore niti sa Željkom Cvijanović niti s bilo kim drugim. Ja nisam čovjek koji se prodaje i neću se nikada prodati", naglasio je on.

Čavić i Krsto Jandrić iz NDP-a su danas od Mitrovića zatražili da stranci vrati mandat jer, kako tvrde, sa osvojenih 1.800 glasova ne bi ušao u Skupštinu da nije bio na listi NDP-a.

Branislav Borenović, poslanik PDP-a, rekao je da je nova skupštinska većina formirana na bazi dva kupljena poslanika. Poslanici opozicije, poput Borenovića, tvrde da na konstitutivnoj sjednici nakon izbora Nedeljka Čubrilovića iz DNS-a za predsjednika NS RS nisu izabrani potpredsjednici jer će vladajuća većina to iskoristiti kao pritisak da privuče još "preletača".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije