BiH

Opozicija u Predstavničkom domu BiH će tražiti smjenu Zvizdića?

Opozicija u Predstavničkom domu BiH će tražiti smjenu Zvizdića?
Foto: Ilustracija | Opozicija u Predstavničkom domu BiH će tražiti smjenu Zvizdića?

SARAJEVO - Opozicija u Predstavničkom domu BiH, koja je u ovom momentu "nadmoćnija" u odnosu na poziciju, najvjerovatnije će u srijedu, 13. septembra, zatražiti da se glasa o nepovjerenju Denisu Zvizdiću, predsjedavajućem Vijeća ministara BiH.

Damir Bećirović, šef Kluba poslanika DF-a u Predstavničkom domu BiH, kaže da je u petak cijelo jutro pisao pisma Kolegiju ovog doma i tražio da se sjednica nastavi odmah u ponedjeljak. Međutim, njegov zahtjev nije prihvaćen zbog obaveza nekih parlamentaraca, kako je "Nezavisnim" u petak potvrdio Šefik Džaferović (SDA), zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH.

"Džaferović će biti krivac kada u srijedu izglasamo nepovjerenje Zvizdiću, ali se čini da to njemu i odgovara jer kreće utrka za kandidaturu za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH", kaže Bećirović.

Na upit ko će tražiti smjenu Zvizdića, Bećirović poručuje: "Već će neko zatražiti, ne brinite."

Momčilo Novaković (NDP) smatra da BiH ne treba još jedna kriza. 

"Iskreno mislim da niko neće pokrenuti pitanje razrješenja Savjeta ministara BiH zbog toga što je ostalo još malo vremena i što je nemoguće izabrati novi saziv", rekao je Novaković.

Senad Šepić, poslanik Nezavisnog bloka, kaže da ne zna šta će izroditi rasprava o odnosu Vijeća ministara BiH prema parlamentu i parlamentarnoj većini, ali da je moguće da jedan od zaključaka bude i taj da se glasa o nepovjerenju Zvizdiću.

Lazar Prodanović (SNSD) kaže da će SNSD podržati zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Zvizdiću. Mirsad Isaković (SBB) kaže da nije upoznat da će jedan od zaključaka na sjednici u srijedu biti i prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Denisu Zvizdiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije