BiH

Opredijeljenost za napredak u evropskim integracijama

Opredijeljenost za napredak u evropskim integracijama
Opredijeljenost za napredak u evropskim integracijama

BRISEL - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da postoji jasna opredijeljenost Srpske i drugih nivoa vlasti u BiH za napredak na putu evropskih integracija.

Čubrilović je, u razgovoru sa članovima Evropskog parlamenta, istakao da je parlament Republike Srpske spreman da aktivno radi na donošenju reformskih zakona koji će biti usklađeni sa evropskim standardima, a s ciljem unapređenja pravne sigurnosti i stvaranja povoljnijih uslova za razvoj realnog sektora.

On je podsjetio da je Narodna skupština Srpske jednoglasno usvojila Izjavu evropskom putu BiH, i naglasio da je važno da građani Republike Srpske i BiH dobiju konkretne projekte i pomoć od institucija EU, da bi se jačala infrastruktura neophodna za privredni, ekonomski i ukupni razvoj, saopšteno je iz parlamenta Srpske.

Članovi Evropskog parlamenta su na Čubrilovićevu inicijativu prihvatili poziv da posjete Narodnu skupštinu Republike Srpske i obrate se poslanicima.  

Čubrilović se tokom dvodnevne posjete Briselu u odvojenim susretima sastao sa predsjedavajućim Komiteta za jugoistočnu Evropu i zapadni Balkan Edvardom Kukanom, izvjestiocem Evropskog parlamenta za BiH Kristijanom Dan Predom i poslanikom Evropskog parlamenta Ivom Vajglom, sa kojima je razgovarao o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH.

 Sastancima je prisustvovao i šef Misije BiH u Briselu Igor Davidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije