BiH

Oružane snage BiH raspisuju oglas za prijem 350 mladih vojnika

Oružane snage BiH raspisuju oglas za prijem 350 mladih vojnika
Oružane snage BiH raspisuju oglas za prijem 350 mladih vojnika

SARAJEVO - Ministarstvo odbrane BiH danas će objaviti Javni oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH. Radi se o XVIII klasi mladih vojnika, a planiran je prijem 350 mladih vojnika.

Proces odabira će se izvršiti na objektivan i transparentan način, na osnovu potencijala i uspjeha koji kandidati koji pokažu na testiranjima, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Prema dosadašnjim iskustvima, pokazalo se da su mladi vojnici Oružanih snaga BiH među najsposobnijim i najbolje obučenim u regionu, te se i od ove klase budućih vojnika očekuje da budu sposobni da se iznesu s brojnim izazovima i da svoje vještine iskoriste u zaštiti i podršci svim narodima i građanima u BiH, navodi se u saopćenju.

Istovremeno, služba u Oružanim snagama BiH, donosi i mogućnosti napredovanja, na osnovu vlastitih zasluga i rezultata koji se ostvare u toku službe.

Ministarstvo odbrane BiH poziva zainteresovane kandidate, koji ispunjavaju opšte i posebne uslove oglasa, da se prijave na Javni oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH, koji će biti objavljen na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije