BiH

Osam kandidata za direktora RAK-a

Osam kandidata za direktora RAK-a
Osam kandidata za direktora RAK-a

SARAJEVO - Komisija Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH utvrdila je na današnjoj maratonskoj sjednici u Sarajevu listu osam kandidata koji ispunjavaju uvjete za novog generalnog direktora.

Kako nam je potvrđeno nakon sjednice, u uži izbor ušli su: Milan Trivić, Gordana Čuković-Trapara, Vladimir Marčeta, Mladen Mrkaja, Siniša Petrović, Srđan Rajčević, Radenko Udovičić, ali, zanimljivo, i dugogodišnji direktor RAK-a Kemal Huseinović, koji prema stranačkom dogovoru o načelu rotacije u institucijama BiH kao Bošnjak ne bi trebalo da ima bilo kakve šanse za reizbor.

Na prvi pogled uočljivo je da je na listi nekoliko poznatih imena, dugogodišnjih medijskih radnika, ali i pojedinih kandidata koji bi mogli imati političku podršku, u zavisnosti od dogovora SNSD - SDP, koji je neophodan za konačan izbor generalnog direktora RAK-a.

Plamenko Čustović, predsjedavajući Vijeća RAK-a, za "Nezavisne" je pojasnio da su prijave šest kandidata odbačene kao nepotpune, odnosno da ti kandidati nisu ispunjavali potrebne uslove.

"Sada će Vijeće u vrlo kratkom roku na narednoj sjednici organizovati intervjue sa kandidatima koji ispunjavaju uslove. Vjerujemo da ćemo do sredine maja izaći s našim kandidatom", najavio je Čustović.

Upitan zbog čega je preostalih šest kandidata ispalo iz igre, Čustović je odgovorio da u prijavama nisu dostavili sve što je traženo za ovaj konkurs.

"Oni sada definitivno ispadaju iz igre", zaključuje predsjedavajući Vijeća.

Kako saznajemo, među kandidatima koji nisu ispunili potrebne uslove je i Siniša Macan, alktuelni direktor IDDEEA, za kojeg se spekuliralo da je jedan od najozbiljnijih kandidata, koji je, uz to, imao i podršku SNSD-a. Imena ostalih pet kandidata koji nisu prošli u ovom trenutku nisu poznata, jer iz RAK-a navode kako žele da o tome najprije njih obavijeste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije