BiH

Osuda terorističkog napada u Zvorniku

Osuda terorističkog napada u Zvorniku
Osuda terorističkog napada u Zvorniku

SARAJEVO - Članovi Predsjedništva BiH i generalni sekretar Savjeta Evrope Torbjorn Jagland najoštrije su osudili teroristički napad na Policijsku stanicu u Zvorniku i pozvali na mir i suzdržanost od bilo kakvih aktivnosti koje bi mogle dovesti do međuetničkih ili međureligijskih provokacija.

Na sastanku je ocijenjeno da je period predsjedavanja BiH Komitetu ministara Savjeta Evrope od izuzetnog značaja za BiH i da će sigurno doprinijeti poboljšanju stanja, posebno na polju usklađivanja sa standardima EU i konvencijama Savjeta Evrope.

Sagovornici su istakli da će prioritet predsjedavanja BiH Komitetu ministara Savjeta Evrope biti politika susjedstva, koja uključuje i borbu protiv organizovanog kriminala i radikalizma, što će imati značajnu ulogu u jačanju saradnje u Evropi.

Članovi Predsjedništva BiH ocijenili su da je Jaglandova posjeta izuzetno važna u svjetlu preuzimanja predsjedavanja Komitetu ministara Savjeta Evrope, te da za BiH predstavlja izuzetnu čast i zadovoljstvo činjenica da je prvi put na čelu ovako važnog tijela. 

U tom smislu izrazili su spremnost da BiH bude aktivan predsjedavajući i da da puni doprinos ostvarivanju ciljeva Savjeta Evrope. 

Jagland je čestitao BiH na predstojećem preuzimanju predsjedavanja Komitetu ministara Savjeta Evrope i izrazio nadu da će iskoristiti priliku koja se otvorila predsjedavanjem i istovremenim stupanjem na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU. 

Ne umanjujući značaj i neminovnost procesa ustavnih reformi za BiH, pozdravljen je novi pristup koji je dao prioritet ekonomskim i socijalnim reformama, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije