BiH

Ovjerene liste za Dom naroda FBiH

Ovjerene liste za Dom naroda FBiH
Ovjerene liste za Dom naroda FBiH

SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH provjerila je kandidatske liste za izbor delegata iz Skupštine Srednjobosanskog kantona u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH i ovjerila svih osam kandidatskih listi.

Na dostavljenim kandidatskim listama nalaze se 22 kandidata za delegate u Dom naroda Parlamenta FBiH, saopšteno je iz CIK-a BiH.

Kada je riječ o kandidatskim listama za izbor delegata, iz reda srpskog naroda ovjerena je lista Nikole Simića, a iz reda bošnjačkog naroda ovjerene su kandidatske liste poslanika Halime Crnica, Almira Švage i Rusmina Jusufspahića.

Kandidatske liste poslanika Ante Bilića, Mirka Batinića, Dražena Matišića i Lidije Bradare ovjerene su kao kandidatske liste za izbor delegata iz reda hrvatskog naroda.

Odluke o ovjeri kandidatskih listi biće dostavljene Skupštini Srednjobosanskog kantona da bi bila nastavljena pocedura izbora delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH.

CIK BiH odbio je danas mandat Ibrahimu Hadžibajriću iz Saveza za bolju budućnost u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i dodijelio ga sljedećem kvalifikovanom kandidatu na listi Jasni Duraković-Hadžiomerović.

Hadžibajrić trenutno obavlja funkciju načelnika opštine Stari Grad u Sarajevu.

Za skupštinu Zapadno-hercegovačkog kantona mandat je odbijen Žarku Karačiću iz Narodne stranke "Radom za boljitak" i dodijeljen je sljedećem kandidatu sa liste Slobodanu Tomiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije