BiH

Ovjereno 50 političkih subjekata u Brčkom

Ovjereno 50 političkih subjekata u Brčkom
Ovjereno 50 političkih subjekata u Brčkom

BRČKO – U distriktu Brčko ovjereno je 50 političkih subjekata za predstojeće Opšte izbore, koji će biti održani 12. oktobra, među kojima je osam koalicija, izjavila je danas predsjednik Izborne komisije distrikta Brčko Andrea Štrkalj-Mrkonjić.

Ona je novinarima rekla da je Izborna komisija na području distrikta odredila 123 biračka mjesta, od kojih su tri za građane koji se neće naći na centralnom biračkom spisku, ali će uz identifikacioni dokument i uvjerenje o entitetskom državljanstvu moći ostvariti svoje pravo glasanjem nepotvrđenim kovertiranim glasačkim listićem.

Mrkonjićeva je napomenula da su u toku pripreme u vezi sa formiranjem mobilnih timova koji će biti angažovani na dan izbora kako bi građani koji nisu sposobni doći na biračka mjesta obavili svoju građansku dužnost.

Za ova lica članovi uže porodice ili bliži srodnici lica koja zbog starosti, bolesti ili invaliditeta nisu sposobna doći na biračka mjesta, treba da s važećim identifikacinim dokumentom i kopiranom medicinskom dokumentacijom, potpišu prijave u prostorijama Izborne komisije distrikta Brčko.

Sve prijave za glasanje putem mobilnog tima mogu se dostaviti Izbornoj komisiji distrikta Brčko do 19. septembra. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije