BiH

PDP: Snimak demantuje Čubrilovića, odmah da podnese ostavku

PDP: Snimak demantuje Čubrilovića, odmah da podnese ostavku
Foto: Ilustracija | PDP: Snimak demantuje Čubrilovića, odmah da podnese ostavku

BANJALUKA - Snimak iz Narodne skupštine Republike Srpske tokom sporne sjednice parlamenta Srpske, na kojem Borislav Šarić, načelnik Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata, potvrđuje da su policajci u zgradu pozvani po nalogu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, nedvosmisleno dokazuje da je Nedeljko Čubrilović prekjuče slagao i institucije i građane, saopšteno je danas iz Partija demokratskog progresa.

"Čubrilović je u izjavi sa sebe skinuo odgovornost za dešavanja u Narodnoj skupštini, ali se ovim snimkom sve demantuje", navode iz PDP-a.

Ova stranka smatra da je ovo u svakoj demokratskoj zemlji dovoljan razlog da predsjednik parlamenta podnese ostavku, i to odmah.

Medijima su dostavili i video-snimak iz Narodne skupštine RS kojim se, kako navode, demantuje izjava Nedeljka Čubrilovića da nije poslao policiju "na narodne poslanike", na spornoj sjednici parlamenta 13. septembra 2017.

Čubrilović je 3. oktobra saopštio da nije izdao naredbu za ulazak policije u entitetski parlament 13. septembra. 

U odgovoru Čubrilovića na pitanja šefova klubova poslanika SDS-SRS RS, PDP-a i NDP-a navodi se da se posebne mjere osiguranja, njihov obim i način, vrše u skladu sa zakonom, sigurnosnom procjenom i pravilima službe.

 -Zbog toga za sve informacije o navedenim mjerama i aktivnostima obratite se Ministarstvu unutrašnjih poslova RS-a - navodi se u Čubrilovićevom odgovoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije