BiH

PDP prihvatio poziv Dodika

PDP prihvatio poziv Dodika
Foto: Facebook | PDP prihvatio poziv Dodika

SARAJEVO - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da će na sastanku sa predstavnicima SNSD-a, koji treba da bude održan sljedeće sedmice, biti razgovarano o radu zajedničkih institucija i da će to biti dobra prilika da se vidi kakva su razmišljanja o budućnosti BiH.

"To će biti dobra prilika za razvoj kulture dijaloga. Moći ćemo da jedni druge čujemo i razmijenimo stavove. Imamo šta reći i bićemo vrlo decidni, kao i uvijek", rekao je Borenović novinarima u Sarajevu.

Borenović kaže da je PDP kao snažna opozicija u Republici Srpskoj spreman da podrži neko zakonsko rješenje ako je zaista u interesu građana koji bi trebalo da osjete njegove pozitivne efekte.

On je napomenuo da je ova stranka to i potvrdila kada je Klub poslanika ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske uložio tri amandmana na Zakon o igrama na sreću, koja su usvojena.

"Podržali smo taj zakon jer očekujemo da na osnovu tog zakonskog rješenja u budžetu Republike Srpske bude 30 miliona KM više i na osnovu našeg amandmana, najveći dio novca bi trebalo da ide za pronatalitetnu politiku Srpske", naglasio je Borenović.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je juče da će ta stranka ponuditi ponedjeljak, 25. marta, kao novi termin za sastanak sa rukovodstvom SDS-a i PDP-a ili da to bude neki drugi dan koji oni žele, ali što je prije moguće.

Dodik je rekao da je krajnje vrijeme da se zna da li te dvije partije ulaze u srpski blok na nivou BiH, s obzirom na to da se sljedeće sedmice očekuju završni sastanci u vezi sa formiranjem Savjeta ministara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije