BiH

Pandurević: Manipulacije bošnjačkih predstavnika

Pandurević: Manipulacije bošnjačkih predstavnika
Pandurević: Manipulacije bošnjačkih predstavnika

SARAJEVO - Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević rekla je Srni da je od samog početka bilo jasno da dvostruko ubistvo povratnika u Trnopolju kod Prijedora nije bilo etnički motivisano, ali da su time manipulisali bošnjački predstavnici u Srpskoj.

"Na žalost, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Ramiz Salkić i šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske Mujo Hadžiomerović pokazali su da ne prežu ni od čega, pa čak ni od manipulacije jednom tragedijom kakva je bila u Prijedoru da bi posijali međunacionalnu mržnju i podigli međunacionalne tenzije", rekla je Pandurevićeva.

Prema njenim riječima, ponašanje ovih bošnjačkih političara pokazuje tragediju čitavog društva, jer "takvi ljudi odlučuju o sudbinama građana".

Pandurevićeva je ocijenila da Salkić stalno daje izjave koje se pokazuju netačnim manipulacijama.

"Salkić je prije nekoliko godina, kada su u Bratuncu razlupani prozori na objektu Islamske zajednice, davao krajnje neodmjerene i neprimjerene izjave, predstavljao je to napadom na Bošnjake, da bi se kasnijom policijskom istragom ustanovilo da su istu noć lica od ranije poznata policiji obila i džamiju i crkvu da bi eventualno pokupili neki novac koji se tamo nalazi", navela je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije