BiH

Pandurević: Smjena Jusića dokaz patriotizma SNSD-a

Pandurević: Smjena Jusića dokaz patriotizma SNSD-a
Pandurević: Smjena Jusića dokaz patriotizma SNSD-a

SARAJEVO - Aleksandra Pandurević šef kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu PS BiH kazala je danas da je SNSD pokazao svoj patriotizam nedolaskom na sjednicu i time što nije spriječio smjenu zamjenika ministra odbrane Seada Jusića.

SNSD je, tvrdi Pandurevićeva, dopustio salve uvreda na račun Devetog januara i Republike Srpske, te dozvolio da Jusić bude smijenjen zbog toga što je odlučio da ustupi počasnu jedinicu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

"Koliko njima vrijedi patriotizam to pokazuje činjenica da su se prodali za kilogram pečenja u restoranu Parlamentarne skupštine i da na takav način brane interese Republike Srpske i njenu tradiciju", kazala je Pandurevićeva.

Ona je dodala da će ovu smjenu morati potvrditi Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, jer po zakonu smjena se potvrđuje u oba doma a imenovanja samo u Predstavničkom. 

Podsjetimo, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine smijenio je danas zamjenika ministra odbrane Seada Jusića sa 20 glasova za, 9 protiv i 3 suzdržana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije