BiH

Pandurević: Vlada nije prekinula aranžman sa MMF-om

Pandurević: Vlada nije prekinula aranžman sa MMF-om
Pandurević: Vlada nije prekinula aranžman sa MMF-om

SARAJEVO - Član Glavnog odbora SDS-a Aleksandra Pandurević izjavila je da "Vlada Republike Srpske nije prekinula aranžman sa MMF-om i nije odustala od šeste tranše tekućeg aranžmana koja stiže u julu".

Pandurevućeva je na konferencija za novinare u Sarajevu rekla da je u pismu namjere MMF-u traženo produženje aranžmana od septembra do juna iduće godine, "kako bi bila obezbijeđena stabilnost tokom izbora u iznosu od 153 miliona evra, od čega bi 100 miliona pripalo Srpskoj, i pri čemu bi 70 miliona bilo povučeno do kraja godine".

Ona smatra da poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Lazar Prodanović "manipuliše građanima pričom o Zakonu o prebivalištu i boravištu državljana BiH".

"Prodanović je juče izjavio da se nada da će Dom naroda prihvatiti prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu u hitnoj proceduri. To pokazuje koliko ih ovaj zakon zaista interesuje da čak i ne znaju da je hitna procedura prihvaćena još 5. novembra prošle godine, i da je Ustavni sud BiH 29. novembra rekao da ona ne vrijeđa vitalni nacionalni interes Bošnjaka", navela je Pandurevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije