BiH

Pandurević tražila da se razmatra stanje u skladištu CIK-a

Pandurević tražila da se razmatra  stanje u skladištu CIK-a
Foto: N.N. | Pandurević tražila da se razmatra stanje u skladištu CIK-a

SARAJEVO - Aleksandra Pandurević, poslanica SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, zatražila je da se na današnjoj sjednici Doma razmatra stanje u skladištu Centralne izborne komisije BiH, ali nije bilo dovoljno glasova iz RS da se stavi ova tačka na dnevni red.

Kako je obrazložila, obraćajući se poslanicima, u javnosti su se pojavile informacije o manjku više od 35 tona glasačkih listića u skladištu CIK-a, što je stvorilo bojazan u smislu izbornih krađa zato je važno o tome raspravljati da bi se otklonila sumnja o viškovima glasačkih listića.

Podsjetila je na primjer iz Prijedora iz izborne 2014. godine kada su brojne vreće s glasačkim listićima pronađene pored osnovne škole, stoga je mišljenja da bi trebalo razgovarati o ovom pitanju posebno imajući u vidu da su za oktobar planirani opći izbori.

Također, poslanik Nezavisnog bloka (NB) Senad Šepić smatra da treba formulirati tačku dnevnog reda koja će imati naziv Informacija o aktuelnoj poziciji CIK da organizira i provede fer i korektne izbore 2018. Godine, ali ni ova inicijativa nije dobila potrebnu većinu iz Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije