BiH

Parlament FBiH: Poslanici raspravljaju o programu rada Vlade

Parlament FBiH: Poslanici raspravljaju o programu rada Vlade
Parlament FBiH: Poslanici raspravljaju o programu rada Vlade

SARAJEVO- Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH nastavljena je danas, kada će se poslanici izjašnjavati o ovogodišnjem Programu rada Vlade FBiH.

Na osnovu njega, federalna ministarstva i institucije u svojim godišnjim planovima rada, planiraju aktivnosti na implementaciji ciljeva i mjera utvrđenih ovim dokumentom.

Kao polazna osnova za izradu Programa poslužili su ekspoze premijera FBiH Fadila Novalića i dokument Koncept ekonomskog razvoja 2014- 2018 - Ekonomski rast i zapošljavanje.

Razmatrat će se i izvještaji o radu  Komisije za koncesije FBiH, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Elektroprivrede BiH i Agencije za bankarstvo FBiH za 2014. godinu.

Također, kako je jučer najavio predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić postoji mogućnost da se danas u poslijepodnevnim satima održi vanredna sjednica radi potvrđivanja imenovanja četvoro novih ministara u Vladi FBiH, koje je jučer predložio Savez za bolju budućnost (SBB) BiH.

Za ministricu turizma i okoliša SBB je predložio Editu Đapo, za ministra trgovine Zlatana Vujanovića, a za ministra energetike, industrije i rudarstva Nermina Džindića. Vesko Drljača trebao bi biti novi ministar rada i socijalne skrbi i ujedno zamjenik premijera Federacije.

Ova imena kandidata jučer su dostavljena predsjedniku FBiH Marinku Čavari, koji s potpredsjednicima FBiH Melikom Mahmutbegović i Milanom Dunovićem danas treba dati saglasnost na odluku o imenovanju novih ministara, koja bi potom mogao razmatrati Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Prije toga Čavara bi trebao razriješiti dužnosti dvoje preostalih ministara iz DF-a, Aleksandra Remetića i Milana Mandilovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije