BiH

Pašić: Dodik i Lagumdžija se služe marketinškim trikovima

Pašić: Dodik i Lagumdžija se služe marketinškim trikovima
Pašić: Dodik i Lagumdžija se služe marketinškim trikovima

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik izjavom da je "Republika Srpska država" pokušava da skrene pažnju sa teškog ekonomskog stanja u tom entitetu, smatra Radomir Pašić, član Glavnog odbora i poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini.

"Republika Srpska u ovom trenutku nije politički ugrožena pa nema potrebe da predsjednik na ovakav način istupa, a zatim se pravda ambasadama šta je htio da kaže", kazao je Pašić na današnjoj pres-konferenciji i optužio Dodika i vlast u RS da se služe propagandnim trikovima uoči izbora, kako bi goruće probleme potisnuli na sporedni kolosijek.

"Time osnovna pitanja za građane, borački dodaci, penzije, davanja za socijalne kategorije i niz drugih životnih stvari pokušavaju da marginaliziju, kako bi se tobože probudila neka patriotska linija kod građana", ističe Pašić.

Pašić je takođe kao "politički trik i marketing uoči lokalnih oktobarskih izbora" ocijenio izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da Srebrenica treba da bude distrikt sa posebnim režimom, kao i da bi i za Sarajevo bilo bolje da je distrikt nego što je podijeljen grad.

Republika Srpska nije, ponovio je on, ugrožena politički, već ekonomski i to je problem o kojem treba da razmišlja aktuelna vlast kako bi dala rješenja.

"Time će se ojačati ono što je u Dejtonu zagarantovano, a RS će postojati onoliko koliko je ekonomski jaka", ističe član Glavnog odbora i poslanik SDS-a uz stav da su Dodikove nedavne izjave potpuno nepotrebne, jer su čisti politički marketing i dižu tenzije u BiH.

On je oštro kritikovao i najave vlade Aleksandra Džombića da će štediti na socijalnim kategorijama kako bi ispunili uslove za novi aranžman BiH sa MMF-om.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije