BiH

Pavić: DNS će prihvatiti mjesto premijera RS

Pavić:  DNS će prihvatiti mjesto premijera RS
Pavić: DNS će prihvatiti mjesto premijera RS

PRIJEDOR - Nosilac liste koalicije DNS-NS-SRS za Narodnu skupštinu Republike Srpske Marko Pavić večeras je na predizbornom skupu u Mjesnoj zajednici Rasavci kod Prijedora pozvao mještane da na predstojećim izborima glasaju za kandidate DNS-a, koji su, kako je rekao, visokoobrazovani i vrijedni i znaće da predstavljaju svoj grad u institucijama Srpske i BiH.

On je dodao će DNS, ukoliko dobije veće povjerenje birača, prihvatiti koalicioni dogovor i mjesto predsjednika Vlade Republike Srpske.

"To je vrlo teška i odgovorna funkcija, ali imati predsjednika Vlade znači uticati na razvoj i Republike i Prijedora i mislim da tek tada povezivanjem ova dva nivoa vlasti možemo ostvariti naše planove i realizovati naše ciljeve", dodao je Pavić.

On je mještane Rasavaca podsjetio da je u periodu od desetak godina koliko je DNS u Prijedoru na vlasti došlo do razvoja na cijeloj teritoriji grada.

"Zato ne dozvolite da glasovi odu za kadidate stranaka čije su centrale u nekim drugim gradovima, već glasajte za naše ljude, a nas neće ništa pokolebati da svoje programske ciljeve realizujemo", poručio je Pavić.

On je ponovio da se politika DNS-a zasniva na četiri principa - ekonomija, zapošljavanje, borba proziv kriminala i korupcije i briga o socijalnom faktoru.

Kandidat ove koalicije za Narodnu skupštinu Republike Srpske Olivera Brdar-Mirković navela je da će se zalagati za realizaciju programa koji se odnosi na ekonomski razvoj Srpske, koji se bazira na vlastitim snagama i racionalnom upravljanju prirodnim resursima kojima Srpska raspolaže.

"Nećemo zaboraviti i važne segmente društva, kao što su kultura i obrazovanje, gdje je potrebno izvršiti određene promjene, kao što su pobošljanje materijalnog položaja škola, te prilagoditi upisnu politiku sa potrebama privrede", rekla je Mirkovićeva.

Kandidat ove koalicije za Narodnu skupštinu Republike Srpske Mirjana Ostojić istakla je da će se, ukoliko dobije povjerenje glasača, zalagati za rješavanje problema nezaposlenosti.

"To je dugotrajan proces i bez obzira što je to dio programa i drugih političkih opcija, želim pokazati da se to moglo rješavati na nivou lokalnih zajednica gdje su na vlasti druge političke opcije, a da je zapravo Prijedor jedini primjer gdje se na tom planu uradilo više nego bilo gdje u Srpskoj, pa i BiH", rekla je Ostojićeva.

Kandidat ove koalicije za Narodnu skupštinu Republike Srpske Zlatko Ritan istakao je da trenutna zastupljnost mladih u politici u Srpskoj nije na zadovoljavajućem nivou, da su mladi veliki potencijal i da DNS ima poseban dio programa koji se bazira na animiranju mladih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije