BiH

Pavić: DNS za regionalno organizovanje RS

Pavić: DNS za regionalno organizovanje RS
Pavić: DNS za regionalno organizovanje RS

KRUPA NA UNI - Nosilac liste koalicije DNS-NS-SRS za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz izborne jedinice jedan Marko Pavić istakao je danas na predizbornom skupu u Krupi na Uni da se DNS zalaže za koncept regionalnog organizovanja Republike Srpske.

"U našem programu regionalnog organizovanja predvidjeli smo prijedorsku regiju sa Prijedorom, Kostajnicom, Kozarskom Dubicom, Novim Gradom i Krupom na Uni i ovaj kraj tek kao regionalno organizovan može doći do punog izražaja", istakao je Pavić.

On je dodao da Krupa na Uni ne može samostalno ispuniti potrebe građana, ni nastupati prema republičkim i drugim institucijama, ali da bi to sigurno mogla kada bi bila u regiji.

Pavić je podsjetio na pomoć DNS-a rubnim opštinama, koje, kako je ocijenio, treba da dobijaju više podsticaja nego do sada, ali i da se te lokalne zajednice moraju organizovati da interes građana dođe u prvi plan.

Nosilac liste koalicije DNS-NS-SRS za Parlamentarnu skupštinu BiH Mirko Sovilj istakao je da Republika Srpska osjeća šta to znači kada se u Sarajevu i na nivou BiH donesu pogrešne odluke ili ne donose pravovremene i kvalitetne odluke.

"Svjedoci smo da je Republika Srpska talac nedonošenja određenih odluka", istakao je Sovilj i podsjetio da Federacija BiH pokušava da blokira najveći projekat za Srpsku - izgradnju kraka gasovoda "Južni tok".

Kandidat ove koalicije za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nenad Ličanin istakao je da podržava koncept regionalizacije za koji se DNS zalaže, te dodao da će rubne opštine od toga imati veliku korist.

Kandidat ove koalicije za poslanika u Narodnoj skupštini Rajko Predojević rekao je da će se kao privrednik koji dolazi iz Novog Grada zalagati za industrijalizaciju i traženje novih kadrova koji će u privredi napraviti veliki zaokret, te revitalizaciju privrednih kapaciteta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije