BiH

Pavić: Osposobiti rubne opštine da budu samoodržive

Pavić: Osposobiti rubne opštine da budu samoodržive
Pavić: Osposobiti rubne opštine da budu samoodržive

OŠTRA LUKA - Nosilac liste koalicije DNS-NS-SRS za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice jedan Marko Pavić rekao je večeras da rubne opštine, poput Oštre Luke, moraju biti osposobljene da budu samoodržive.

"Rubne opštine moramo ekonomski osposobiti da mogu da stvore toliko dohotka da bi bile budžetski nezavisne", rekao je Pavić na tribini u Oštroj Luci.

On je dodao da se iz budžeta Republike Srpske trenutno izdvaja dio sredstava za ove rubne, kao i nerazvijene opštine, ali da to njima nije dovoljno.

"Ta sredstva ne mogu se neprekidno izdvajati, već se u ovim krajevima ljudi moraju zaposliti i otvoriti novi proizvodni kapaciteti", rekao je Pavić.

On je istakao da je za rubne opštine, posebno oko grada Prijedor, kao što su Oštra Luka i Krupa na Uni važno regionalno organizovanje za šta se DNS i zalaže.

Nosilac liste koalicije DNS-NS-SRS za Parlamentarnu skupštinu BiH Mirko Sovilj rekao je da je DNS na primjeru lokalne zajednice, kakva je Prijedor, pokazao da se politička nestabilnost i loše ekonomsko i socijalno stanje može prevesti u politički stabilnu zajednicu, koja sve svoje snage usmjerava na rješavanje životno važnih pitanja građana.

"Taj koncept želimo prenijeti na nivo Republike Srpske, odnosno BiH", rekao je Sovilj.

Kandidat koalicije DNS-NS-SRS za Narodnu skupštinu Republike Srpske Duško Ivić rekao je da DNS vodi realnu socijalno osjetljivu politiku i da je treća partija po snazi u Srpskoj.

"Smatram da će poslije ovih izbora DNS biti osnovna poluga za formiranje Vlade Srpske i da će na taj način pet, odnosno šest regija imati prilike da se mnogo brže ekonomski razvijaju", rekao je Ivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije