BiH

Pavić: Prijedor da bude posebna regija

Pavić: Prijedor da bude posebna regija
Pavić: Prijedor da bude posebna regija

PRIJEDOR - Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je večeras da ova stranka neće prihvatiti prostorni plan Republike Srpske dok god Prijedor ne bude posebna regija, ravnopravna sa ostalima.

"Želimo regiju Prijedor kao ravnopravnu sa ostalih pet regija u Republici Srpskoj. Smatramo da nema razvoja uopšte ako ne vodimo računa o regionalnom razvoju", rekao je Pavić novinarima na predizbornoj tribini koalicije DNS-NS- SRS u Bistrici kod Prijedora.

On je naveo da će DNS nastaviti da se zalaže za decentralizaciju Republike Srpske i jačanje nadležnosti lokalnih zajednica, te da se politika DNS-a bazira na četiri stuba - ekonomiji, zapošljavanju, borbi protiv kriminala i korupcije i socijalnoj zaštiti.

"Mi nismo za smanjenje plata i penzija, niti za ukidanje radnih mjesta i otpuštanje radnika. Naš program je drugačiji - industrijska proizvodnja, stimulacije i zapošljavanje", istakao je Pavić i dodao da je Prijedor primjer lokalne zajednica u kojoj se mjerama lokalne vlasti došlo do povećanja broja zaposlenih i smanjenja broja nezaposlenih.

On je naglasio da DNS, za razliku od drugih političkih partija, ima potpuno drugačiji pristup borbi protiv kriminala i korupcije.

"Svi su koncentrisani na donošenje zakona, ali zakonom se ne sprečavaju kriminal i korupcija. Mi ćemo na funkcije postaviti poštene i odane ljude i tako spriječiti kriminal i korupciju. Naših ljudi nema na prvim stranicama kriminalnih dosijea", kaže Pavić.

Nosilac liste koalicije DNS-NS-SRS za Parlamentarnu skupštinu BiH u Izbornoj jedinici jedan Mirko Sovilj rekao je da će pitanje EU sigurno biti otvarano u narednom periodu.

"Ubijeđeni smo i potpuno opredijeljeni da je mjesto srpskog naroda zajedno sa ostalima u EU i mi smo opredijeljeni da dostignemo njihove standarde i njihova pravila ponašanja radi boljeg standarda građana Republike Srpske", naveo je Sovilj.

Kandidat ove koalicije za Narodnu skupštinu Republike Srpske Duško Ivić rekao je da je poznato da je DNS treća po snazi stranka u Srpskoj, iza SNSD-a i SDS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije