BiH

Pavić: Prvih deset dana kampanje izuzetno uspješni

Pavić: Prvih deset dana kampanje izuzetno uspješni
Foto: Srna | Pavić: Prvih deset dana kampanje izuzetno uspješni

PRIJEDOR - Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić ocijenio je izuzetno uspješnim prvih desetak dana kampanje kada je riječ o DNS-u.

"Osjetili smo veliku energiju u našem članstvu i veliku podršku građana za sve ono što radimo i na način kako to radimo i mislim da građani sve više prepoznaju jednu kulturnu kampanju koja je dio naše politike da se direktno obraćamo građanima, da prenesemo naš program, da čujemo njihove sugestije i želje", izjavio je Pavić novinarima uoči večerašnjeg predizbornog skupa u Busnovima kod Prijedora.

On je dodao da DNS ostaje pri stavu da planski treba da ostvari 107.000 glasova, 15 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i dva poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

"Mi smo u ovu kampanju ušli sa našim koalicionim partnerima SNSD-om i SP-om i DNS će podržati zajedničke kandidate za funkcije predsjednika Republike Srpke i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, jer smatramo da na taj način, dobijajući većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske i parlamentu BiH i ove dvije pojedinačne funkcije možemo zaokružiti vlast i realizovati ono sto zajednički planiramo", rekao je Pavić.

Nosilac liste DNS-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici jedan Dragutin Rodić izjavio je da je politika DNS-a veoma dobro prihvaćena u narodu.

"Kvalitet DNS-a je što ima razvijenu strukturu stranke u 64 opštine, što je prvi preduslov da možete svoju politiku da približite građanima", istakao je Rodić.

On je dodao da kao član DNS-a od osnivanja zastupa politiku dijaloga, kompromisa, argumenata, ali nikad ne napuštajući ideju da Republika Srpska mora biti iznad svega.

Nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici jedan Duško Ivić izjavio je da je DNS u proteklom periodu mnogo ulagao u seoska područja, počevši od infrastrukture do raznih podsticaja za poljopriredu.

"Poruka našim građanima jeste da će DNS u Ministarstvu poljoprivrede i zakonima koji se tiču poljoprivrede nastojati da tu oblast još bolje uredi, da bi poljoprivredni proizvođači imali još bolje uslove po pitanju otkupa i stvaranju uslova da sve što proizvedu mogu i da prodaju", rekao je Ivić.

Kandidat za poslanika DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici jedan Slavica Popović izjavila je da će se zalagati za bolje uslove u oblasti zdravstvene zaštite, te angažovanje svih segmenata ka pozitivnom poslovanju zdravstvenih ustanova.

"Tamo gdje ima volje, ima i uspjeha", naglasila je Popovićeva.

Na večeranjem predizbornom skupu u Busnovima predstavili su se kandidati DNS-a sa obje kandidatske liste za predstojeće opšte izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije