BiH

Pavić: Razmotrićemo smjenu Stevandića, ako bude predložena

Pavić: Razmotrićemo smjenu Stevandića, ako bude predložena
Foto: Jelena Đurđević | Pavić: Razmotrićemo smjenu Stevandića, ako bude predložena

BANJALUKA - DNS neće tražiti smjenu Nenada Stevandića, potpredsjednika NSRS, ali ukoliko neko drugi to predloži DNS će donijeti odluku na organima stranke, rekao je predsjednik DNS-a Marko Pavić, poslije sjednice predsjedništva ove stranke.

Negirao je da između njega i predsjednika NSRS Nedeljka Čubrilovića postoje bilo kakvi sukobi i "da od pokušaja žestokog udara na Prijedor neće biti ništa".

Rekao je da je na sjednici Predsjedništva konstatovano da je stanje u Bosni i Hercegovini poražavajuće, jer zbog nedostatka političke volje i političkog konsenzusa na nivou BiH već dvije godine nema stranih investicija.

Dodao je da je DNS najbrže rastuća politička stranka koja se priobližila SDS-u.

Pavić je na kraju rekao da je na sjednici formirano više stranačkih tijela i organa te da su započeli pripreme za naredne izbore.

Komentarišući 25. novembar, koji se sutra FBiH obilježava kao dan nezavisnosti BiH, Pavić je rekao da je to običan radni dan u Republici Srpskoj, te da u njegovom obilježavanju ne treba učestvovati.

"Ko smatra da treba, neka ga obilježava, a mi ne treba da doprinosimo tome", izjavio je Pavić novinarima u Banjaluci, dodajući da obilježavanje 25. novembra ne doprinosi zajedničkom životu, jer se pomenuti dan ne obilježava u pola BiH. 

On je ocijenio da je stanje u BiH poražavajuće i nestabilno, jer dvije godine nema investicija. 

"Bez političke volje na nivou BiH neće biti dolaska stranog i domaćeg kapitala u Srpsku i BiH. Srpskoj je zbog te nestabilnosti blokirano 750 miliona KM koji bi zasigurno osjetili i građani i preduzeća", naglasio je Pavić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije