BiH

Pavić: Srpsku čuvamo ako smo jaki na nivou BiH

Pavić: Srpsku čuvamo ako smo jaki na nivou BiH
Foto: N.N. | Pavić: Srpsku čuvamo ako smo jaki na nivou BiH

OŠTRA LUKA - Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić pozvao je danas građane Oštre Luke da glasaju za kandidate ove stranke u parlamentu BiH kako bi se na nivou BiH mogli boriti za Republiku Srpsku, ali i konstitutivnost Srba u svim kantonima u Federaciji BiH /FBiH/.

"Vrlo bitno je da ovi građani glasaju za kandidate DNS-a u parlamentu BiH jer je to do sada zanemarivano. Međutim, mi Republiku Srpsku čuvamo ako smo na nivou BiH jaki", rekao je Pavić novinarima uoči predizborne tribine u Oštroj Luci.

On je dodao da DNS neće u koaliciju sa onima koji ne priznaju konstitutivnost Srba u svim kantonima u Federaciji BiH.

"Nećemo ići u koaliciju sa onima koji prihvataju zakone da se Srbima sudi po strožem zakonu, a koji nije važio u vrijeme izvršenja djela i nećemo u koaliciju sa onima koji još uvijek nisu vratili imovinu predratnim vlasnicima, kao što je slučaj u susjednom Sanskom Mostu", istakao je Pavić.

Pavić je istakao da je Oštra Luka rubna opština koju DNS dobro poznaje još iz vremena rata i poslijeratne izgradnje.

Nosilac liste DNS-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice jedan Dragutin Rodić rekao je da kvalitet života naroda koji živi u rubnim opštinama treba značajno poboljšati.

"Ovdje su specifični uslovi za život i mislim da se na tom planu može mnogo uraditi u zajedničkim institucijama na pravima Srba koji žive u Federaciji BiH, a jedno od spornih pitanja je Izborni zakon i popunjavanje Doma naroda sa autentičnim predstavnicima srpskog naroda", izjavio je Rodić.

On smatra da se odgovornom politikom zasnovanom na kompromisu i konsenzusu može uraditi više i za ova rubna područja.

"Zato će DNS svojom odgovornom politikom istrajavati na poštovanju ljudskih prava, prava Srba i mislimo da je to formula na kojoj treba da se zasniva život u BiH", naglasio je Rodić.

Nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Duško Ivić iz Izborne jedinice jedan izjavio je da se ova najmanja i rubna opština u Republici Srpskoj susreće se velikim problemima, počev od infrastrukture do privrede.

On je dodao da će DNS posebnu pažnju posvetiti problemima demobilisanih boraca, da očekuje da se sačini konačni registar boraca i da će ta kategorija biti ispoštovana kako bi oni i njihove porodice mogli da žive kao svi ostali građani Republike Srpske.

Na večerašnjoj tribini u gradskom naselju Čirkin Polje okupljenim građanima su se predstavili i ostali kandidati sa liste DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice jedan

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije