BiH

Pavić: Za politički stabilnu Srpsku

Pavić: Za politički stabilnu Srpsku
Pavić: Za politički stabilnu Srpsku

BANJALUKA - Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić poručio je večeras u Banjaluci da DNS sa koalicionim partnerima želi da gradi politički stabilnu i ekonomski jaku Republiku Srpsku.

"Imamo sve što je neohodno da bi gradili ekonomski jaku i politički stabilnu Srpsku, odnosno ljude, iskustvo i viziju. Sigurno je da ćemo ostvariti naše namjere, jer ne sumnjam u podršku građana ovakoj politici", rekao je Pavić na predizbornoj tribini koalicije DNS-NS-SRS.

On smatra da će građani podržati i kandidate SNSD-a, DNS-a i SP-a za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Srpske Milorada Dodika i Željku Cvijanović.

"Naša želja je da dobijemo što veću snagu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a samim tim i u Vladi Srpske. Želimo da budemo nezaobilazan faktor u formiranju vlasti, jer zbog svega što smo učinili zaslužujemo povjerenje građana", dodao je Pavić, koji očekuje 12 poslaničkih mandata DNS-a u parlamentu Srpske.

Nosilac liste DNS-a u za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri Nedeljko Čubrilović kaže da građani treba da glasaju za DNS i njegove koalicione partnere, zbog ukupne stabilnosti u Republici Srpskoj.

"Naše predizborne tribine su pokazale da će DNS imati priliku da presudno utiče na važne odluke u političkom i ekonomskom životu Republike Srpske", rekao je Čubrilović.

Dodik, koji je sa Cvijanovićevom prisustvovao predizbornoj tribini DNS-a, naglasio je da je koalicija SNSD-DNS-SP realizovala značajne projekte u Republici Srpskoj.

"Najznačajniji realizovani projekat je politička stabilnost Republike Srpske. Pokazali smo da možemo stabilizovati Republiku Srpsku koja je u posljednjih osam godina funkcionisala veoma dobro", kaže Dodik.

On je ponovio da je Republika Srpska neupitna i da će ova koalicija raditi na svim važnim pitanjima za napredak cijelog društva, a s ciljem stabilnosti i prepoznatljivosti Srpske.

Dodik očekuje pobjedu koalicije SNSD-DNS-SP na predstojećim opštim izborima u BiH.

Cvijanovićeva je istakla da je koalicija SNSD-DNS-SP mnogo uradila na poboljšalju ukupne situacije u Republici Srpskoj.

"Pozivam sve glasače da podrže ovu koaliciju. Pokazali smo da možemo ostvariti rezultate koji su na dobrobit građana u Republici Srpskoj i po tome se razlikujemo od opozicije", kaže Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije