BiH

Pavić: Zadatak opozicije da neprekidno radi da obori Vladu

Pavić: Zadatak opozicije da neprekidno radi da obori Vladu
Pavić: Zadatak opozicije da neprekidno radi da obori Vladu

GRADIŠKA, 19. MAJA /SRNA/ - Cilj DNS-a je da na narednim parlamentarnim izborima osvoji više od 100.000 glasova, više od 15 mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske i funkciju predsjednika Srpske ili člana Predsjedništva BiH, za šta je potrebno oko 15 do 20 odsto više glasova nego na lokalnim izborima, izjavio je večeras u Gradišci predsjednik stranke Marko Pavić.

Pavić je, koji je u Gradišci prisustvovao izbornoj skupštini Opštinskog odbora DNS-a, rekao da je zadovoljan rezultatima ovog opštinskog odbora stranke i njihovim učešćem u lokalnoj vlasti, ističući da je stav DNS-a da svi izabrani predstavnici stranke, od predsjednika gradskih i opštinskih odbora do funkcionera u opštinskim upravama ili javnim preduzećima, moraju da prihvate odgovornost za razvoj lokalne zajednice i institucija kojima rukovode.

"Ako to nije slučaj, bez obzira da li je riječ o članovima DNS-a, mi takav rad ne podržavamo", rekao je Pavić novinarima nakon izborne skupštine.

On je podsjetio da je DNS u Gradišci i na nivou Republike Srpske u koaliciji sa SNSD-om i SP-om, i da o krupnim stvarima nastoje da se dogovore.

Prema njegovim riječima, jedan od osnovnih programskih zadataka DNS-a je da čuva nacionalna bogatstva, rijeke, hidrocentrale, rudnike i šume, da bi to ostalo budućim generacijama.

Na pitanje novinara da prokomentariše inicijativu opozicije za smjenu Vlade Srpske, Pavić je rekao da je "zadatak opozicije da neprekidno radi da obori Vladu i da dođe na vlast".

"Imali smo jednu destabilizaciju ne samo u koaliciji, nego i uopšte u Republici Srpskoj, rekao bih navijača od kojih su neki bili za vlast, neki za opoziciju, neki za `Mital`, neki za RŽR (`Ljubija`). Druga nam destabilizacija ne treba jer bi to puno ljudi odvuklo od njihovih aktivnih poslova, a bavili bi se opet politikantstvom", rekao je Pavić.

Na izbornoj skupštini DNS-a Gradiška za predsjednika Opštinskog odbora izabran je aktuelni potpredsjednik Skupštine opštine Gradiška Vladimir Janković, koji je na funkciji predsjednika gradiškog DNS-a od 2009. godine, a izabrani su i članovi Opštinskog odbora i delegati za izbornu skupštinu DNS-a Republike Srpske, koja će biti održana 17. juna u Banjaluci.

Janković je zahvalio delegatima izborne skupštine na ukazanom povjerenju da i naredne četiri godine vodi ovu stranku u Gradišci.

On je istakao da je cilj DNS-a u Gradišci da formira još mjesnih odbora na području opštine, uveća članstvo i ojača ovaj odbor.

"Želimo da krenemo da radimo za naredne parlamentarne izbore. Predsjednik Pavić nam je dao zadatak koliko moramo da povećemo rezultat u odnosu na lokalne izbore - za deset do 15 odsto, što znači da moramo osvojiti minimum 2.900 glasova u Gradišci, jer smo na lokalnim osvojili 2.448", naveo je Janković.

Izbornoj skupštini DNS-a Gradiška prisustvovali su potpredsjednik i sekretar DNS-a Dragomir Jovičić i Dragutin Rodić, predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Dane Malešević, načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić, koji je i predsjednik OO SNSD-a Gradiška, potpredsjednik Ujedinjene Srpske i narodni poslanik Slavko Dunjić, narodni poslanik i predsjednik OO DNS-a Kozaraska Dubica Darko Banjac, predstavnici SP-a. /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije