BiH

Pavić: Žene su jedan od stubova stranke

Pavić: Žene su jedan od stubova stranke
Foto: N.N. | Pavić: Žene su jedan od stubova stranke

PRIJEDOR - Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić rekao je danas da su žene jedan od stubova DNS-a i da se u ovoj stranci veliki značaj pridaje aktivnostima koje sprovode žene.

Pavić, koji je prisustvovao Kolegijumu Organizacije žena DNS-a Republike Srpske za regije Prijedor i Federaciju BiH, novinarima je izjavio da očekuje da će one i ubuduće biti stub na koji će se DNS uvijek moći osloniti.

"Aktiv žena DNS-a je izuzetno jak i ja sam ponosan što se danas na jednom mjestu okupilo toliko jakih žena, žena sposobnih da se uhvate u koštac, ne samo, kako smo navikli, sa domaćinstvom, nego sada i sa politikom i sa najvažnijim događanjima u Republici Srpskoj", izjavio je Pavić.

On je dodao da, kada je riječ o ženama, insistira da one uvijek ostaju žene, majke, da rade svoj posao najbolje što mogu i da će na taj način najbolje i doprinijeti afirmaciji politike DNS-a, ali i razvoju društva.

"Jedino tako mogu da se bore i za svoja prava koja im neće niko dodijeliti, nego samo onoliko koliko one budu izborile tih prava, a one su svjesne toga i mislim da se svojim znanjem mogu boriti za svoja prava koja će biti dio javnog dobra Republike Srpske i što će se odraziti na ukupan život u Republici Srpskoj", poručio je Pavić.

On je dodao da su teme razgovora sa predstavnicima Aktiva žena bile njihove praktične aktivnosti humanitarne, socijalne, zdravstvene, obrazovne, koje su konstanta i čiji se broj stalno povećava.

"Zaključili smo da te aktivnosti ne smiju biti odvojeni dio DNS-a nego moraju biti unutar stranke i dio pokretačke snage jer te aktivnosti koje osjećaju žene i majke rijetko se gdje kod drugih slojeva stanovnitšva mogu prepoznati i zato su one bitne u našem radu", naglasio je Pavić.

On je dodao da je upoznao Aktiv žena o aktuelnim događanjima u Republici Srpskoj i BiH i stavovima DNS-a o tim događanjima, a pogotovo da vlast na nivou BiH koja je, kako je istakao, bila odgovorna za razvoj i sprovođenje ustavnih ovlaštenja, ne funkcioniše, nema većine i od polovine mandata nije sposobna da obavlja svoju funkciju.

"Govorili smo i o pripremama za predstojeće izbore i ja vjerujem u žene kao čvrst oslonac glasova DNS-a i da će one puno uticati na promovisanje politike DNS-a, ali i na ukupan rezultat koji će za DNS, ja se nadam ovaj put biti izuzetno povoljan", zaključio je Pavić.

Predsjednik Organizacije žena DNS-a Republike Srpske Slađana Ilić izjavila je da je ovo je bio šesti sastanak sa predstavnicima regija na kome su razmatrane dosadašnje aktivnosti, kao i plan predstojećih aktivnosti do izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije