BiH

Pavić i Tadić najavili moguću izbornu i postizbornu saradnju

Pavić i Tadić najavili moguću izbornu i postizbornu saradnju
Foto: Velibor Tripić | Pavić i Tadić najavili moguću izbornu i postizbornu saradnju

BANJALUKA - Predsjednici DNS-a Marko Pavić i Narodne stranke Ognjen Tadić najavili su danas u Banjaluci moguću izbornu i postizbornu saradnju.

Pavić je objasnio da to ne znači da će dvije stranke sarađivati poslije izbora nego da će u narednom periodu pokušati dogovoriti platfornu i utvrditi da li ima mogućnosti da se ta saradnja ostvari.

"Mi nismo nijedno polje naše saradnje danas zatvorili. Mi smo praktično danas otvorili polja naše saradnje, prije svega saradnje na dobrobit Republike Srpske, pa onda saradnje za buduće izbore a onda i postizborne saradnje jer ako ćemo sarađivati nećemo sarađivati kratko i samo na jednom pitanju nego naša je želja da sarađujemo na mnogo pitanja", rekao je Pavić.

Tadić je rekao da je zaključeno da je na političkoj sceni Republike Srpske previše svađa i da postoji odgovornost da se otvori prostor za umjerenu i normalnu politku, koja, kako je rekao građane ne zavađa niti im nameće autoritete koji zarad sopstvenog opstanka na vlasti nipodaštavaju interese RS i njenog naroda.

"DNS je ozbiljna i vitalna politička organizacija koja je u suočenju s brojnim izazovima u prošlosti uspjela da pokaže da je u stanju da ostane na nogama i da se ne pokoleba kad je u pitanju politika srednjeg puta", rekao je Tadić.

Dodao je da je ovo prvi put na političkoj sceni da se stranke okupljaju radi traženja rješenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije