BiH

Pavlović: Besmisleno da mi pripisuju glasove, odustao sam

Pavlović: Besmisleno da mi pripisuju glasove, odustao sam
Foto: Srna | Pavlović: Besmisleno da mi pripisuju glasove, odustao sam

BRATUNAC - Nezavisni kandidat za predsjednika Republike Srpske na posljednjim izborima Vojin Pavlović rekao je danas da odbacuje svaku povezanost njegovog imena sa izbornim procesom i navodnim prevarama i krađom glasova, podsjećajući da je 10 dana pred izbore, 28. septembra, javno odustao od kandidature i pozvao birače da glasaju za kandidata SNSD-a Željku Cvijanović.

"Iznenađen sam jučerašnjom informacijom da sam u nekom selu kod Lopara dobio 116 glasova. Odustao sam od kandidature, u Loparama ne poznajem nikog, nisam vodio nikakvu kampanju i nije mi poznato šta se desilo na tom biralištu", pojasnio je Pavlović.

On je pozvao Centralnu izbornu komisiju (CIK) BiH, tužilaštvo i policiju da ispitaju o čemu je riječ i da budu sankcionisani svi koji su neodgovorno obavljali dužnost na dan izbora, kršeći izborna pravila.

Pavlović smatra da nije logično da njemu budu pripisani glasovi Cvijanovićeve kada je on podržavao njenu kandidaturu, te upitao zašto nisu pripisani njenom protivkandidatu iz Saveza za pobjedu Vukoti Govedarici iz SDS-a.

"Riječ je o nekoj nelogičnosti ili nečijoj zloj namjeri. Očekujem da CIK provjeri i utvrdi istinitost te tvrdnje i reaguje u skladu sa zakonom", rekao je Pavlović.

Vojin Pavlović je prema informacijama CIK-a osvojio 1.493 glasa, na do sada 98,35 odsto prebrojanih biračkih mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije