BiH

Pendeš: Opredijeljenost BiH za EU i NATO

Pendeš: Opredijeljenost BiH za EU i NATO
Pendeš: Opredijeljenost BiH za EU i NATO

SARAJEVO - Ministar odbrane BiH, Marina Pendeš u razgovoru sa načelnikom štaba EUFOR-a u BiH brigadnim generalom Jozefom Spizjakom naglasila je opredijeljenost BiH da bude dio EU i NATO-a, napominjući samo neke od koraka koji su učinjeni s ciljem pristupa Uniji.

Pendeševa je danas u Sarajevu sa Spizjakom razgovarala o saradnji i pomoći koju EUFOR pruža Oružanim snagama BiH u oblasti obuke i osposobljavanja za izvršenje redovnih zadataka i misija, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Ona je informisala Spizjaka i o određenim aktivnostima Ministarstva odbrane kao što su aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO, te o aktivnostima na deminiranju, ali i o nastavku zajedničke obuke i vježbi sa snagama EUFOR-a u BiH, dodaje se u saopštenju.

Ministar odbrane BiH Marina Pendeš tokom sastanka sa komandantom NATO štaba u Sarajevu Žizel Vilc naglasila je opredijeljenost Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH za ispunjavanje partnerskih ciljeva i nastavkom saradnje s NATO štabom u Sarajevu.

Pendeševa je zahvalila za podršku koju NATO štab pruža Ministarstvu odbrane BiH na dostizanju NATO standarda i aktivnostima na približavanju NATO integracijama, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Tokom sastanka razgovarano je o trenutnim aktivnostima u Ministarstvu odbrane BiH, zajedničkim aktivnostima Ministarstva odbrane i NATO štaba u Sarajevu i saradnji u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije