BiH

Petrović: SNSD neće dozvoliti slabljenje Srpske

Petrović: SNSD neće dozvoliti slabljenje Srpske
Petrović: SNSD neće dozvoliti slabljenje Srpske

TREBINJE - SNSD neće dozvoliti slabljenje Republike Srpske, a srpski predstavnici iz Saveza za promjene u institucijama BiH moraju da odgovaraju Narodnoj skupštini i građanima za ugrožavanja integriteta i suvereniteta Srpske, rekao je generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.

"Predstavnici stranaka Republike Srpske u zajedničkim organima BiH ne odgovaraju narodu Republike Srpske koji ih je izabrao već samo kao predstavnici stranaka individualno i separatno donose mišljenja i stavove i podržavaju politiku koju provodi nivo BiH", rekao je Petrović novinarima u Trebinju.

On je poručio da SNSD odlučno odbacuje politiku pojedinaca, predstavnika političkih partija iz Republike Srpske na nivou BiH i želi da se na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske raspravlja o temama kao što su ugrožavanja integriteta i suvereniteta Republike Srpske.

"Mi ne možemo dozvoliti slabljenje Republike Srspke. Mladen Bosić i Mladen Ivanić se već ograđuju od učešća u ovoj priči, koja je vrlo jasna. Oni trebaju da odgovaraju narodu Republike Srpske i Narodnoj skupštini", poručio je Petrović.

On kaže da je SNSD spreman da odgovori na svako pitanje koje je PDP pripremio za posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske o štetnom djelovanju srpskih predstavnika u institucijama BiH, ali će argumentovati i ono što PDP radi na nivou BiH i pokazati narodu koliko "neznanja i poltronstva vlada u njihovim glavama".

"SNSD u proteklih osam godina na nivou BiH nije slabio Republiku Srpsku, što je najvažnije, tako da se ne plaši nijednog negativnog pitanja koje je PDP pripremio za posebnu sjednicu Skupštine Srpske o štetnom djelovanju srpskih predstavnika u institucijama BiH", rekao je Petrović.

Komentarišući izjavu potpredsjednika PDP-a Branislava Borenovića da ova politička partija priprema 124 pitanja o "mini-aferama", Petrović je istakao u PDP-u "gledaju sve sa negativne strane i ne žele da prokomentarišu nijedan pozitivan proces", ali da se SNSD ne plaši, već želi da eventualni propusti budu istraženi i kažnjeni.

"Neka organi rade svoj posao. Niko se od nas ne plaši i koga god uhvate u nedjelu treba da odgovara, sa vrha do dna. Toga se SNSD ne plaši. Nas čak raduje da se, ukoliko postoje, takve radnje otkriju i argumentuju", poručuje Petrović.

On je istakao da se neke stvari nisu rješavale na nivou BiH dok je SNSD bio na vlasti, zbog toga što bi u suprotnom išle na štetu Republike Srpske i dodao da Savez za promjene ignoriše institucije Republike Srpske.

"Njihove plate od sedam i više hiljada KM govore o tome da im je tamo slađi zalogaj od onog u Republici Srpskoj. Oni žele na taj način da BiH zavole više od Republike Srpske. SNSD se ne plaši njihovog nijednog negativnog pitanja i ima odgovor na svako", poručio je Petrović.

Komentarišući ocjene PDP-a da će posebna sjednica Narodne skupštine biti "početak kraja političkog djelovanja SNSD-a", Petrović je istakao da se to ne može vidjeti na bilo kojem nivou jer je SNSD apsolutno jedinstven, što se ne može reći za PDP i SDS.

"Opštinski odbori PDP-a, pa i SDS se redom raspadaju i sigurno to nije slučajno, niti su to, kako oni žele da pokažu, pojedinci. U Kozarskoj Dubici i Kotor Varošu su u potpunom raspadu. U Banjaluci je potpuni raspad SDS-a i oni imaju svoje probleme. Žele da dogovore zajedničko djelovanje, ali im to ne polazi za rukom", smatra Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije