BiH

Plenković: Pelješki most je na našem teritoriju i biće gotov do sljedećeg saziva Vlade

Plenković: Pelješki most je na našem teritoriju i biće gotov do sljedećeg saziva Vlade
Foto: Ilustracija | Plenković: Pelješki most je na našem teritoriju i biće gotov do sljedećeg saziva Vlade

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je Pelješac, gdje je, između ostalog, govorio i o izgradnji Pelješkog mosta.

On je izrazio uvjerenje da će se žalbe u odnosu na konkurs za izgradnju Pelješkog mosta brzo riješiti i da će se projekat nastaviti u skladu sa planovima.

"Nakon toga i nakon dobijenih 357 miliona eura bespovratnih finansijskih sredstava od Evropske unije i saglasnosti Evropske komisije, koja je shvatila da izgradnja mosta nema upliva u pitanje razgraničenja između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, i da se bez dileme gradi na hrvatskom teritoriju, s te strane nastavljamo se projektom i vjerujem da ćemo ga u skladu sa planom realizirati ako ne do kraja mandata ove Vlade, sigurno na početku idućeg mandata Hrvatskog sabora i Vlade i time konačno riješiti stratešku stvar i za Pelješac i za Dubrovačko-neretvansku županiju", rekao je Plenković.

On je dodao da će se izgradnjom Pelješkog mosta osigurati bolja, kvalitetnija i brža povezanost, naročito u ljetnim mjesecima, kada se kilometarske kolone i gužve stvaraju prilikom prolaska kroz BiH i Neum.

(Faktor.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije