BiH

Počela ekshumacija na Alipašinom polju

Počela ekshumacija na Alipašinom polju
Počela ekshumacija na Alipašinom polju

SARAJEVO - Na lokalitetu sarajevskog naselja Alipašino polje, gdje su pronađeni posmrtni ostaci za koje se pretpostavlja da pripadaju Srbima stradalim u Sarajevu 1992. godine, jutros je počela ekshumacija i već su pronađene ljudske kosti.

"Ekshumaciju obavaljaju antropolozi Međunarodne komisije za nestala lica /ICMP/, a Tužilaštvo BiH je za vještaka odredilo Hamza Žuju", rekao je Srni predsjednik Udruženja porodica nestalih Sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić.

On je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da tužilac Vesna Budimir nije uvažila zahtjev srpske strane da u ovoj ekshumaciji učestvuje patolog Željko Karan.

"Ovo nije prvi put da Budimirova izigra naše dogovore, zbog čega smatram da je neophodna rekonstrukcija Tužilaštva BiH u koje treba da dođu novi ljudi, u koje će srpska udruženja nestalih imati povjerenje", istakao je Mandić.

Prilikom pronalaska posmrtnih ostataka 13. novembra, Mandić je rekao da se pretpostavlja da je riječ o Slobodanu Samardžiću, Stani Šehovac i ostalim Srbima, ubijenim početkom rata na Alipašinom polju.

On je tada naveo da Udruženje sa predstavnicima Instituta za nestala lica BiH traga za oko 40 srpskih žrtava koje su stradale na lokaciji današnjeg Bulevara Meše Selimovića.

Među tim žrtvama su i Čedo Krajišnik sa Mojmila, Božo Mandić iz Nedžarića i Anđelko Kulina iz "B" faze Alipašinog polja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije