BiH

Pogledajte fotogaleriju sa manifestacije "Ličnost godine" (FOTO)

Pogledajte fotogaleriju sa manifestacije "Ličnost godine" (FOTO)
Pogledajte fotogaleriju sa manifestacije "Ličnost godine" (FOTO)

BANJALUKA – Tradicionalna, 14. dodjela nagrade za ličnost godine, od ove godine u sjećanju na nedavno preminulog Željka Kopanju, osnivača "Nezavisnih novina" i idejnog tvorca manifestacije "Ličnost godine", održana je sinoć u Banjaluci.

Od ove godine manifestacija nosi naziv "Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja", u čast na Željka Kopanju, koji je preminuo 8. avgusta od posljedica srčanog udara.

"Nezavisne novine" su izabrali ličnost godine in memoriam Željko Kopanja, zatim novinara godine, dobitnika prestižne novinarske nagrade "Nikola Guzijan" te privrednika godine.

"Nezavisne novine" su dodijelile i nagradu za podvig godine, pod nazivom "Jelena Trikić", a nagrada je dodjeljena po ocjeni uredničkog kolegijuma ovog dnevnog lista.

A koji su ministri, na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, zaslužili priznanje ministar godine, odlučio je najzahtjevniji žiri, odnosno građani Bosne i Hercegovine, odnosno čitaoci "Nezavisnih novina".

Prije dodjele nagrada, svim prisutnima se obratila glavna i odgovorna urednica "Nezavisnih novina" Sandra Gojković-Arbutina.

"Svi koji smo radili sa Željkom i poznavali ga, znali smo koliko je strastveno živio za ideju zajedništva i pomirenja, da je i posljednjeg jutra svog života telefonirao i pokušavao da spoji razjedinjeno. I uvijek je brinuo da li je to što čini dovoljno i može li još nešto da uradi", poručila je Sandra Gojković - Arbutina, glavni i odgovorni urednik "Nezavisnih".

Po njenim riječima, iz dubokog ubjeđenja Željka Kopanje da ova zemlja ima šansu nastala je i ideja o izboru ličnosti godine.

"Znao je da od svih naših nagrada upravo izbor ličnosti godine izaziva najviše pažnje pa je insistirao da se ovoj nagradi pristupa s najvećom ozbiljnošću jer smo svjesni težine koju ona nosi", prisjetila se Gojković - Arbutina.

Nagrađeni:

Ministar godine iz FBiH je Jelka Milićević

Ministar godine u Vladi RS je Petar Đokić

Najbolji ministar iz Savjeta ministara je Ismir Jusko

Za podvig godine nagrađena je Sanela Milanović

Novinarska nagrada "Nikola Guzijan" pripala je Marinu Marinkoviću

Privrednikk godine je Milan Radović

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije