BiH

Počela sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

Počela sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH
Foto: Nedžad Uglješa | Počela sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi danas da razmatra informaciju o sprovođenju Plana hitnih mjera i realizovanja aktivnosti u vezi sa migrantskom krizom čiji su predlagači poslanici HDZ-a Borjana Krišto, Nikola Lovrinović i Predrag Kožul.

U nastavku 62. sjednice, prekinute 30. maja zbog nedostatka kvoruma, poslanici bi trebalo da raspravljaju i o aktivnostima Centralne izborne komisije BiH na organizovanju predstojećih opštih izbora u oktobru

Na dnevnom redu sjednice su i Preporuke za reformu energetskog sektora čiji je predlagač grupa poslanika iz više stranaka - Momčilo Novaković (NDP-PDP), Hanka Vajzović (DF), Saša Magazinović (SDP), Predrag Kožul (HDZ BiH), Mirsad Isaković (SBB), Lazar Prodanović (SNSD) i Jasmin Emrić (A-SDA).

Nakon okončanja nastavka ove sjednice trebalo bi da bude održana i 63. sjednica na čijem je dnevnom redu je i izjašnjavanje o hitnoj proceduri  prijedloga SDS-a o stavljanju van snage Zakona o akcizama u BiH koji je parlament usvojio u decembru prošle godine.

Na dnenvom redu, u prvom čitanju i po skraćenom postupku Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama BiH.

Predlagač zakona, Vijeće ministara BiH, kao razloge za njegovo donošenje navodi potrebu usklađivanja sa odgovarajućim direktivama EU iz oblasti zaštite depozita, obaveze koje je BiH preuzela iz Pisma namjere potpisanog sa MMF-om i tehničke korekcije.

U prvom čitanju biće razmotren Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zastavi BiH kojim se definiše način isticanja zastave.

Pred poslanicima će se naći informacija o radu Tužilaštva BiH za 2017. godinu.

Poslanici bi trebalo da daju saglasnost za ratifikaciju Ugovora o finansiranju između BiH i Republike Srpske i Evropske investicione banke i JP „Autoputevi Republike Srpske“ za izgradnju autoputa Banjaluka-Doboj.

Saglasnost bi trebalo da bude data i za ratifikaciju Sporazuma o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za Projekat restrukturisanja „Željeznica Republike Srpske”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije