BiH

Počela sjednica odbora za privredu i javni sektor

Počela sjednica odbora za privredu i javni sektor
Počela sjednica odbora za privredu i javni sektor

BANJALUKA - U Banjaluci je počela zajednička sjednica Odbora za reformu privrednog sistema i Odbora za reformu javnog sektora Republike Srpske.

Sastanku prisustvuju i predsjednik Vlade Željka Cvijanović, predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić, te predsjednik republičke Privredne komore Borko Đurić.

Poslije sjednice, koja se održava u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, planirane su izjave za medije.

Vlada Republike Srpske formirala je 19. januara Odbor za reformu privrednog sistema i Odbor za reformu javnog sektora Republike Srpske.

Ovim odborima rukovode potpredsjednici Vlade Republike Srpske Anton Kasipović i Srebrenka Golić, a uz resorne ministre, u njihov sastav ušli su i predstavnici socijalnih partnera - sindikata i poslovne zajednice.

U fokusu rada Odbora za reformu privrednog sistema biće aktivnosti na donošenju i izmjeni propisa radi provođenja reforme privrednog sistema, suzbijanju sive ekonomije i mjerama u oblasti rada i zapošljavanja.

Odbor za reformu javnog sektora definisaće i koordinisati aktivnosti na provođenju reformi republičke i lokalne uprave, javnih preduzeća, zdravstvenog sektora i obrazovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije