BiH

Počeo Kongres SDA, tri kandidata za predsjednika

Počeo Kongres SDA, tri kandidata za predsjednika
Počeo Kongres SDA, tri kandidata za predsjednika

SARAJEVO - - Šesti Kongres Stranke demokratske akcije (SDA), na kojem će biti biran novi predsjednik, zamjenik predsjednika i potpredsjednici stranke, počeo je danas u Sarajevu.

Kongres je otvorio Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA.

U Olimpijskoj dvorani Zetra nalaze se 703 delegata, koji su jednoglasno usvojili dnevni red.

Kandidati za stranačkog predsjednika su dosadašnji zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović, te Irfan Ajanović i Šemsudin Mehmedović, a za zamjenika predsjednika predloženi su Adil Osmanović i Mihnet Okić.

Za potpredsjednike Stranke predloženi su: Asim Sarajlić, Šefik Džaferović, Denis Zvizdić, Sadik Ahmetović, Ramiz Salkić, Safet Softić, Šemsudin Dedić, Mirsad Kukić, Melika Mahmutbegović, Salko Sokolović, Husejin Smajlović, Edin Mušić, Sejad Delić, Halid Genjac, Senad Bratić, Nermin Mandra, Edin Ramić, Senad Šepić, Alija Budnjo i Semir Efendić.

Usvojene su liste kandidata za Glavni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti SDA koji će se, takođe, birati na 6. Kongresu SDA.

Glavni odbor Stranke usvojio je Prijedlog Programske deklaracije i kongresnih dokumenata koji će biti razmatrani na Kongresu.

Predsjednik Glavnog odbora SDA Halid Genjac izjavio je ranije da bi Kongresu trebala prisustvovati 794 delegata, koji su izabrani na područjima kantonalnih, regionalnih odbora, među članstvom u inostranstvu, u Asocijaciji žena, Asocijaciji mladih...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije