BiH

Počeo sastanak SNSD-DNS-SP u Zvorniku

Počeo sastanak SNSD-DNS-SP u Zvorniku
Počeo sastanak SNSD-DNS-SP u Zvorniku

ZVORNIK - U Zvorniku je počeo sastanak predsjednika koalicionih stranaka Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Milorada Dodika, Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marka Pavića i Socijalističke partije /SP/ Petra Đokića.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će na sastanku biti riječi o sastavu nove vlade i o nastavku koalicione saradnje.

"Uvjeren sam da to možemo da ostvarimo. Partnerstvo sa DNS-om i SP omogućava formiranje vlade i mislim da to možemo brzo uraditi", naveo je Dodik prije početka sastanka.

Lider DNS-a Marko Pavić rekao je novinarima da očekuje da na današnjem sastanku budu otvorena sva pitanja koja se nameću u vezi sa formiranjem vlasti i da se pokaže stepen saglasnosti s ciljem njihovog rješavanja.

"Ne očekujem da danas riješimo sva ta pitanja, ali očekujemo da pokažemo stepen saglasnosti i da možemo da odemo pred organe naših stranaka, a potom pred koaliciju i da postignemo konačan dogovor", naveo je Pavić.

Predsjednik SP Petar Đokić rekao je da se današnjim sastankom, praktično, otvaraju najkonkretnije i najozbiljnije aktivnosti u vezi sa konstituisanjem novih vlasti u Republici Srpskoj, a biće riječi i o formiranju vlasti na nivou BiH.

"Uvjeren sam da mi, kao dugogodišnji partneri u vlasti, možemo raditi na formiranju nove vlasti u Srpskoj. Želim da vjerujem da ćemo u tome uspjeti", naglasio je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije