BiH

Počeo sastanak lidera Brdo - Brijuni procesa

Počeo sastanak lidera Brdo - Brijuni procesa
Počeo sastanak lidera Brdo - Brijuni procesa

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH tokom vikenda domaćin je regionalnog sastanka lidera Brdo-Brijuni procesa u Sarajevu, a upravo treba da počne sastanak sa liderima regiona.

Plenarni sastanak lidera Brdo-Brioni procesa, na kojem učestvuju  Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije, Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatske, Slovenije Borut Pahor, Makedonije Ðorđe Ivanov, Albanije Bujar Nišani, Crne Gore Filip Vujanović, kosovski predsednik Hašim Tači, kao i članovi Predsedništva BiH, dok je specijalni gost predsjednik Italije Serđo Matarela.

Predjsednike su dočekali predsejdavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović i inicijatori procesa Brdo-Brioni predsjednici Pahor i Grabar-Kitarović.

Od učesnika, prvi u zgradu Parlamentarne skupštine BiH došli su Tači, Nišani, a zatim Nikolić, s kojim se Grabar-Kitarocić ovog puta samo rukovala, dok se sa Tačijem i dva puta poljubila.

Prije plenarne sednice, koja će biti zatvorena za javnost i poslije kojeg će biti prosljeđeno saopštenje, održano je zajedničko fotografisanje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije