Društvo

Pojačane aktivnosti MUP-a RS: Lov na lopove i bahate vozače

Pojačane aktivnosti MUP-a RS: Lov na lopove i bahate vozače
Pojačane aktivnosti MUP-a RS: Lov na lopove i bahate vozače

BANJALUKA - Policija u RS će u naredna dva mjeseca sprovesti akcije čiji je cilj zaštita imovine i povećanje bezbjednosti saobraćaja, jer se u julu i avgustu, tradicionalno, zbog sezone godišnjih odmora, poveća broj krađa i provala u stambene objekte, ali i saobraćajnih nezgoda.

Ovakve mjere iznjedrila je statistika, koja pokazuje da lopovi vješto koriste kada nismo kod kuće, te odnose sve što im se nađe pod rukom.

Osim što će biti povećana aktivnost na sprečavanju takvih krivičnih djela, policija će se pozabaviti i vozačima koji ne poštuju propise, jer su tokom ljetnih mjeseci češće tragedije na putevima.

Dragan Ćibić, načelnik Jedinice opšte policije u Upravi policije MUP-a RS, rekao je da se u julu i avgustu, prema statistici MUP-a RS, događa najviše teških krađa i krađa, odnosno provala u stanove.

To je, kako je dodao, vrijeme kada građani odlaze na godišnje odmore, što lica koja se bave kriminalnim aktivnostima dobro znaju i iskorištavaju, a pritom dolazi i dosta stranih turista, kao i naših državljana koji rade u Evropi.

Ćibić je dodao da policija ne može biti na svakom mjestu u svako vrijeme, zbog čega je na saradnju pozvao i građane, podsjećajući na broj policije 122.

MUP RS je saopštio da je juče započeo akciju pojačane kontrole brzine, kao i alkoholisanosti vozača, a koja će trajati do prekosutra.

Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a RS, saopštila je da je neprilagođena brzina kretanja vozila bila u 899 slučajeva uzrok nastanka saobraćajnih nezgoda u ovoj godini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije