BiH

Političari RS osudili Mektićev napad na novinare

Političari RS osudili Mektićev napad na novinare
Političari RS osudili Mektićev napad na novinare

BANJA LUKA - Političari u Republici Srpskoj osuđuju jučerašnji napad ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića na novinare RTRS-a.

" Napad na novinare nije primjeren nijednom zvaničniku, bez obzira na to na kojoj je poziciji i o kojoj temi se radi" ističe predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović.

Zamjenik šefa Kluba SDS-a Miladin Stanić ističe da Mektića lično zna i da o njemu ima veoma dobro mišljenje, a da "spornu" pres-konferenciju nije pratio.

Stanić iznosi i stav da bi, možda, izvinjenje trebalo da bude i obostrano.

Navodi da  lično ne bi se negativno odnosio prema novinarima, bez obzira na to iz koje kuće dolazili, iako se ni on ne slaže s uređivačkom politikom RTRS.

Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović ukazuje da je, nažalost, takvu praksu „komunikacije s novinarima uveo predsjednik RS i SNSD-a Milorad Dodik“.

Borenović ističe da je Dodik „vrijeđao i njegovu porodicu, te napadao novinare iz nekih medijskih kuća samo zato jer postavljaju neugodna pitanja“.

Naglasio je da on nikada nije na takav način komunicirao s novinarima, niti mu spominjao članove porodice.

Ističući da ne želi nikoga da pravda, dodao je i da političari, ali i mediji moraju voditi računa kako se odnose jedni prema drugima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije