BiH

Ponovno brojanje glasačkih listića sa još 49 biračkih mjesta

Ponovno brojanje glasačkih listića sa još 49 biračkih mjesta
Ponovno brojanje glasačkih listića sa još 49 biračkih mjesta

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH danas je, razmatrajući zahtjeve za ponovno brojanje glasačkih listića sa opštih izbora od 12. oktobra, donijela odluke kojim se nalaže ponovno brojanje glasačkih listića sa 49 biračkih mjesta za pojedine izborne nivoe.

Portparol CIK-a Maksida Pirić izjavila je novinarima nakon sjednice CIK-a da će ponovno brojanje glasova biti obavljeno sutra sa početkom u 10 časova u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu.

"Uzimajući u obzir ranije donesene odluke, CIK je, nakon što je utvrdio izborne rezultate, naredio ponovno brojanje na ukupno 77 biračkih mjesta za pojedine izborne nivoe. Negdje je to po političkim subjektima, ali je to uglavnom po kandidatima unutar istog političkog subjekta", istakla je Pirićeva.

Prema njenim riječima, u predviđenom roku za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasova, koji je istekao u ponoć, CIK je primio više od 120 zahtjeva.

"Bilo je dosta zahtjeva za ponovnim brojanjem glasačkih listića od Demokratskog fronta - Željko Komšić, HDZ-a 1990, PDP-a, te akreditovanih posmatrača", navela je Pirićeva.

Ona je naglasila da na sve odluke koje donosi CIK postoji pravo žalbe Apelacionom odjeljenju Suda BiH u roku od dva dana od prijema odluke.

"Žalbe se podnose putem CIK-a i zbog toga će Komisija raditi i tokom vikenda tako da ti dani ulaze u rok od dva dana za podnošenje žalbi. Nakon toga će kompletan spis zajedno da izjašnjenjem biti dostavljen Apelacionom odjeljenju Suda BiH koji ima rok od tri dana da riješi po žalbi", navela je Pirićeva.

Nova sjednica CIK-a zakazana je za sutra u 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije