BiH

Ponovo o problemu imenovanja direktora RAK-a

SARAJEVO - Savjet Regulatorne agencije za komunikacije /RAK/ trebalo bi da na današnjoj sjednici razmatra aktuelnu situaciju u vezi sa postupkom imenovanja generalnog direktora Agencije.

Bilo je planirano da Savjet RAK-a ovo pitanje razmatra sredinom avgusta, ali je ta sjednica odgođena da bi bilo obezbijeđeno prisustvo svih članova Savjeta prilikom rasprave o ovako važnom i osjetljivom pitanju.

Savjet RAK-a još je 30. maja dostavio Savjetu ministara BiH svoju odluku o imenovanju Srđana Rajčevića za novog generalnog direktora Agencije, ali Savjet ministara do sada nije potvrdio Rajčevićevo imenovanje, iako je za to zakonom predviđeni rok bio 30 dana, odnosno kraj juna. 

Rajčevićevo imenovanje bilo je na dnevnom redu sjednice Savjeta ministara BiH 30. jula, ali je ono zajedno sa svim kadrovskim rješenjima koja su trebalo da budu razmatrana skinuto sa dnevnog reda te sjednice. 

Nova sjednica Savjeta ministara na kojoj bi trebalo da bude razmatrano Rajčevićevo imenovanje zakazana za 3. septembra.

U međuvremenu, Savjet RAK-a ponovio je predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Vjekoslavu Bevandi svoj raniji zahtjev za zajednički sastanak na kojem bi bilo razgovarano o problemu imenovanja direktora Agencije, ali još nema potvrde da će takav skup biti održan.

Iz Savjeta RAK-a ističu da su nakon provođenja zakonom predviđene procedure utvrdili svoj prijedlog za generalnog direktora i da nije postojao nikakav opravdan razlog da Savjet ministara u zakonom predviđenom roku ne potvrdi Rajčevićevo imenovanje .

Mandat Kemalu Huseinoviću, koji je i dalje na čelu RAK-a, istekao je još 2008. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije