BiH

Popović: Salkić ponovo podmeće Srpskoj

Popović: Salkić ponovo podmeće Srpskoj
Popović: Salkić ponovo podmeće Srpskoj

BANJALUKA - Profesor Pravnog fakulteta u Banjaluci Vitomir Popović smatra da potpredsjednik Srpske Ramiz Salkić svojim tvrdnjama da je zajednička vježba policija Srbije i Srpske u Podrinju "zveckanje oružjem" ponovo podmeće nešto Republici Srpskoj.

"Bolje bi bilo da je komentarisao da su nađene velike količine oružja u Federaciji BiH i kako se ovdje ne kažnjavaju oni koji se bore u Siriji i bave se terorizmom, što je najveća opasnost po svijet", rekao je Popović.

On je poručio Salkiću da bi trebalo da se bavi svojim poslom, a ne onim što nije njegova nadležnost.

Popović je rekao da oslobađanje Almira Merdića zbog napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima govori da bošnjačka elita kontroliše "zajedničke" institucije u Sarajevu.

On je rekao da nadležni koji su trebali da razriješe ovaj pokušaj ubistva nisu htjeli niti su imali namjeru da obave taj posao.

"Oni na određen način kontrolišu i dio hrvatskih i srpskih predstavnika u tim institucijama, zbog čega je opravdano pitanje postojanja tih institucija na nivou BiH", kaže Popović.

Tužilaštvo BiH obustavilo je istragu protiv Almira Merdića /41/ iz Jelaha, jednog od glavnih osumnjičenih za napad na predsjednika Vlade Srbije Aleksanda Vučića nakon komemoracije žrtvama zločina u Srebrenici prošle godine.

Premijer Srbije napadnut je u julu prošle godine nakon komemoracije žrtvama zločina u Srebrenici. Vučića je, prvo verbalno, a zatim i kamenicama, napala grupa ljudi u Potočarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije