BiH

Posjeta ruske delegacije Banjaluci u fotografijama

Posjeta ruske delegacije Banjaluci u fotografijama
Foto: N.N. | Posjeta ruske delegacije Banjaluci u fotografijama

BANJALUKA – Ruska delagacija na čelu sa Valentinom Matvijenko, predsjednicom Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije, boravila je danas u Banjaluci, a posjeta je organizovana na najvišem bezbjednosnom nivou.

Posjeta je započeta na Aerodromu u Mahovljanima kod Banjaluke, gdje je Matvijenko dočekao Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, uz najviše počasti i tradicionalni srpski doček – pogaču i so.

Nakon toga, delegacija se uputila u centar Banjaluke, tačnije u Palatu predsjednika, ispred koje ju je predsjednik RS Milorad Dodik spremno dočekao. Nakon intoniranja himne Rusije i Republike Srpske, Dodik, Matvijenko i članovi dvije delegacije održali su zajednički sastanak u Palati.

Povodom dolaska visoke ruske delegacije održana je i svečana sjednica Narodne skupštine RS na kojoj su govorili Dodik i Matvijenko.

Tokom svog obraćanja, Matvijenko je rekla da su političke veze i drugi odnosi Srpske i Rusije prijateljski i čvrsti, te da se zajednički projekti razvijaju naporima obje strane.

Nakon govora, predsjednik RS uručio je gošći iz Rusije Orden Republike Srpske na ogrlici, a od Čubrilovića je dobila Zmijanjski vez i Plaketu Narodne skupštine.

Za kraj posjete, održan je kulturni program u Banskom dvoru u čast ruske delegacije, a program je organizovao gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Ruska delegacija otputovala je iz Banjaluke popodne, a na aerodromu ih je ispratio predsjednik Narodne skupštine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzelo je najviši stepen mjera bezbjednosti povodom posjete ruske delegacije, a kako je sve proteklo pogledajte u našoj galeriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije