BiH

Poslanicima uputili "Decembarske zahtjeve"

Poslanicima uputili "Decembarske zahtjeve"
Poslanicima uputili "Decembarske zahtjeve"

SARAJEVO - Članovi Inicijative za monitoring evropskih integracija BiH predstavili su danas novinarima u Sarajevu "Decembarske zahtjeve 2014-2018." – Platformu za funkcionalnu BiH, vladavinu prava i ljudskih prava u BiH, koju su potom uputili poslanicima Predstavničkog doma parlamenta BiH.

"Platforma Inicijative za monitoring evropskih integracija BiH sadrži 78 zahtjeva koji predstavljaju listu prioritetnih i konkretnih obaveza za nosioce vlasti na svim nivoima u narednom četvorogodišnjem mandatu", rekao je predstavnik Inicijative Saša Gavrić.

Prema njegovim riječima, ova organizacija civilnog društva traži provođenje ovih zahtjeva koje treba da poboljšaju socijalnu situaciju svih građana, jačaju borbu protiv korupcije, obezbijede  odgovornije pravosuđe i uopšte ljudska prava za sve građane, a naročito za ugrožene i marginalizovane grupe.

Nakon konferencije za novinare, koja je održana na platou ispred zgrade  institucija BiH,  na protokol parlamenta BiH za poslanike u Predstavničkom domu predati su "Decembarski zahtjevi", sa zahtjevom da budu razmatrani i usvojeni na narednoj sjednici ovog doma.

Gavrić je rekao da će zahtjevi biti dostavljeni i novom sazivu Savjeta ministara BiH, kao i entitetskim parlamentima. 

Organizatori današnjeg događaja najavili su da će na današnji dan sljedeće godine javnosti predočiti rezultate provođenja njihove inicijative.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije