BiH

Potpisan protokol o razmjeni podataka između inspektorata FBiH i RS

Potpisan protokol o razmjeni podataka između inspektorata FBiH i RS
Foto: Ilustracija | Potpisan protokol o razmjeni podataka između inspektorata FBiH i RS
Fena

SARAJEVO - Federalna uprava za inspekcijske poslove Sarajevo i Republička uprava za inspekcijske poslove – Inspektorat Republike Srpske zaključili su Protokol o saradnji u vezi korištenja i razmjene podataka, a radi osiguranja efikasnijeg rada i saradnje inspekcijskih tijela.

Ovim protokolom definišu se, kako je saopšteno iz Federalne uprave za inspekcijske poslove, međusobna prava i obaveze prilikom korištenja podataka iz službenih evidencija o inspekcijskim nadzorima koje vode.  

Protokol su potpisali direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović i vršilac dužnosti direktora Republičke uprave za inspekcijske poslove Danijela Batar. 

Razmjena podataka će se realizovati putem interoperabilnog informacioni sistema – IIS, koji je uspostavljen na području čitave BiH.

Razvijeni informacioni sistem je ustvari Servisana sabirnica ili GSB (eng. Goverment Servise Bus) te omogućuje razmjenu podataka i pristup podacima bez obzira na njihovu lokaciju i vlasništvo.

Uspostava navedenog informacionog sistema izvršena je u okviru ICIS (eng. Improving Investment Climate and Institutional Strengthening ) projekta Svjetske banke, koji je realizovan od 2014. do 2018. godine.

Projekt je odobren na osnovu Sporazuma o grantu između Svjetske banke, Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju (SIDA) i primaoca sredstava (BiH, FBiH, RS i BD), saopšteno je iz FUZIP-e.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije